Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tieto- ja viestintäteknologiaa hyödyntävä varhaiskasvatus

 

Kustantaja: VK Koulutuspalvelut

1. painos, 2017

ISBN: 978-952-93-9820-1

92 sivua

   

 

Tieto- ja viestintäteknologiset menetelmät ja välineet antavat aivan uudenlaisen mahdollisuuden rikastuttaa varhaiskasvatuksessa tapahtuvaa toimintaa ja oppimista. Parhaimmillaan ne antavat lapsille uudenlaisia oppimiskokemuksia ja tarjoavat sellaista toimintaa, joka on muilla tavoilla lähes mahdotonta saavuttaa.

Uusi Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet 2016 velvoittaa varhaiskasvatusta ottamaan tieto- ja viestintäteknologiset menetelmät osaksi toimintaansa. Tämä onkin mainio kehitysaskel, sillä sen ansiosta jokainen varhaiskasvatuksessa oleva lapsi pääsee harjoittelemaan näitä tulevaisuuden kannalta tärkeitä taitoja ohjatusti ja sisäistämään näin taidon hyödyntää tieto- ja viestintäteknologiaa oikealla tavalla omaa oppimistaan ja kasvuaan tukien.

Tämä kirja tarjoaa varhaiskasvatuksen ammattilaisille monipuolista tietoa siitä, millä tavalla lasten kanssa voidaan ottaa kaikki hyöty irti tästä uudesta toimintamuodosta. Kirjassa lähdetään tutustumaan toimintaan laitehankinnoista alkaen. Kirjan edetessä lukija saa konkreettisia vinkkejä ja toimintamenetelmiä tieto- ja viestintäteknologiaa hyödyntävän varhaiskasvatuksen toteuttamiseen lapsiryhmässä.

 

Kirjan voi tilata osoitteesta www.booky.fi tai www.varhaiskasvatuksentietopalvelu.fi.